En våldsam kärlek

Efter att sett SVTs nya program serie om våld i nära relationer så känner jag både ilska och lite glädje över att problemen finns i så stor utsträckning och hur lite hjälp vi kvinnor har som lever i detta på grund av okunskap och det beror på att ingen pratar om det.
Vi som lever i det vågar ju absolut inte prata om det. 
Man kan tycka att socialtjänsten som det måste gå genom om man skall få hjälp borde ha mera kunskap och ubilding, men det började komma 2017. 2017! Jag vet inte ens hur ång den kursen är på socionom utbildningen, men jag vet att jag fått en hel del konstiga frågor och fått prata med fyra olika människor på socialkontoret innan jag nu har en stadig kontakt. Då har det tagit mig år att våga be om hjälp där. Jag har dessutom uttryckt att jag är rädd att gå dit för att kontoret ligger så öppet så kan jag få gå in bakvägen, svaret blev att nej sådana är inte våra regler. SOm tur är har jag haft både min syster med mig och en vän som sällskap dit annars hade jag nog "fegat" ur efter halva vägen i rädsla för att bli upptäckt och gått hem. 
Det frösta programmet i SVT:s serie så bröt jag ihop för jag visste exakt hur kvinnorna skulle göra. Man stannar kvar, man vänder hem igen, man är rädd, nedtryckt och är så fråntagen alla sina behov att det enda som finns i hjärnan är att hemma med mannens armar om en så är man trygg igen. Idag har jag läst vad detta beror på, det är för att hjärnan programeras om den väljer nya vägar för att överleva helt enkelt. Männen hjärntvättar kvinnorna helt enkelt, som om vi levde i en sekt. 
Nu är jag redo att lämna för att jag har nått botten och det senaste månaderna har jag fått texter, information och boktips på hur det fugerar att leva i en sådan här relation. Det har gjort att jag insett att livet här kommer bara bli värre och värre. Jag har ju redan fått konsekvenser som infattar magproblem, en mage som är uppblåst som en ballong, hjärtrusningar, yrsel, stora minnesförsluster, sömnproblem och konstant stressad och spänd. Jag har bett till gud att han skall träffa någon annan så han släpper mig fri för när jag väl kommer härifrån så förstår jag att jag kommer få leva skyddat och byta telfonnummer, efternamn och mail tills den dagen han träffar en ny. Gud hjälpe den kvinnan om hon inte är en kvinna som gärna gillar fotboll, men helt ok om hon inte gör det bara hon är villig till att lära sig så de kan dela det intresset, Hon skall inte tycka om djur, hon skall älska att gå på konserter mest av allt skall hon gilla stora konserter som spelas på Ullevi och Skandinavium, hon skall inte ha några intressen förutom att dricka öl, helst sex dagar i veckan och hon skall bara gilla rock, soul och punk när det kommer till musik, hon skall inte tycka om naturen utan verkligen bara föredra att vara i stan, hennes vänner är lite sådär så hon kna gärna ta bort dem ur sitt liv för att bara umgås med honom, hennes familj finns inte. Det är bra. Hon skall helst vara oskuld, är hon inte det så skall hon bara haft ett ex som hon absolut inte har kontakt med, hon skall älska oralsex, ja hon skall älska sex överhuvudtaget och använda sig av alla möjliga ställningar annars blir ju sexllivet tråkigt, hon skall ha ett arbete där de har samma arbetstider, helst skall de jobba på samma ställe så de kan umgås hela tiden, hon skall inte tycka om att äta gör hon det så bryr hon sig inte om vad som stoppas i hennes mun, hennes sömnbehov skall bara vara cirka sex timmar per natt och sist men inte minst så skall hon tycka om att lyssna när han berättar om allt han varit med om, vad han kan och hur allt fungerar.